You are hereA célcsoport bemutatása

A célcsoport bemutatása

Közvetlen célcsoport a Kliensek

Munkavállalási korú (16-65) megváltozott munkaképességű, fogyatékossággal élő, tartósan egészségkárosodott emberek.

Célcsoport jellemzői

Elérési mód: A megváltozott munkaképességű emberekkel a szervezet már 12 év óta kapcsolatba van, mivel több szociális szolgáltatást nyújt részükre Mezőberényben és a környező 6 településen. Közel 200 ügyfele van és ez az ügyfélkör adja a kliensek egyik részét. A másik része pedig a jelenleg futó TÁMOP 1.4.3. pályázatban keretében lévő 12 település szociális irodájával való kapcsolattartásból kerül be, amely napi szintű gondja és megoldásra váró feladata a településeknek.
A célcsoport jövedelme nagyon kicsi, a TÁMOP-os projektet megelőzött egy szükségletfelmérés, amely kimutatta,hogy ezen emberek iskolai végzettsége alacsony és önmaguk életének vezetésében a foglalkoztatáshoz való jutásban segítségre szorulnak, egyedül nem képesek, csak támogatással elhelyezkedni. A jelen pályázat írásakor a célcsoport igényeit figyelembe vettük és véleményüket kikérve alakítottuk ki a szakmai szempontokat.

Közvetett célcsoport a Munkáltatók

Megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató akkreditált foglalkoztatók, vagy foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók, melyek tevékenységi körükből eredően rendelkeznek megváltozott munkaképességű munkavállalók által betölthető munkakörökkel.

Partnerek

Azon állami és civil szervezetek, melyek érintettek a rehabilitáció témájában, segítséget tudnak nyújtani a fenti két célcsoport egymásra találásában, a program céljának megvalósításában.

Oktatási intézmények

Olyan középfokú oktatási intézmények, amelyek akár integrált, akár szegregált formában a kliens célcsoportba tartozó tanulókat oktatnak. Valamint felnőtt képző intézmények.